Khorasan Science and Technology Park (KSTP)
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل پارک علم و فناوری خراسان؛ دکتر رضا قنبری، امروز دوشنبه ۳۱شهریورماه در مراسم بازدید دکتر عبدالنصیرعلمیار، رئیس اتاق تجارت و صنایع ولایت پکتیا کشور افغانستان به همراه هئیت همراه از پارک علموفناوری خراسان اظهار کرد: در دنیا قدمت پارکهای علموفناوری نزدیک به ۷۰ سال است و این قدمت در ایران ۲۰سال میشود.
پارک علموفناوری خراسان ۳۵۰ شرکت فعال دارد که ۴۵۰۰ نفر در این پارک مشغول به فعالیت هستند. ۸۵ درصد کارکنان این پارک مدارک بالای لیسانس دارند.
وی در خصوص معرفی پارک افزود: پارک شرکتها را در چند حوزه تخصصی رشد میدهد که یکی از این حوزهها، حوزه انرژی است و شرکتهای این حوزه در بخش نفت، گاز و پتروشیمی کار میکنند. حوزه دیگر فناوری اطلاعات است که باتوجه به آماری که جمهوری اسلامی ارائه داده است، بعد از استان تهران در این زمینه رتبه دوم را کسب کردهایم.
قنبری بیان کرد: شرکتهای ما در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات بعد از تهران بیشترین تعداد و فروش را داشته اند. در این حوزه بهترین مزیت، زبان مشترکی است که بین دو کشور ایران و افغانستان وجود دارد. در این حوزه نرمافزارهایی ساخته شده که یکی از آنها آموزش مجازی و برگزاری کلاسهای آنلاین است که هماکنون نیز کشور افغانستان از آن استفاده میکند.
رئیس پارک علموفناوری خراسان عنوان کرد: همچنین در پارک مرکز رشد جامع مهندسی و مرکز رشد فناوری فرهنگی نیز مشغول به فعالیت هستند که خوشبختانه در زمینه فرهنگی به کشور افغانستان نزدیک هستیم و میتوانیم در این خصوص همکاری بیشتری داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه مرکز رشد کشاورزی خراسان رضوی در بین دوازده مرکز رشد کشاورزی ایران، به عنوان بهترین مرکز شناخته شده است، گفت: در شهرستان گناباد، تربتحیدریه
و نیشابور مراکز رشد مختلفی وجود دارند که بیشترین تمرکز آنها در حوزه کشاورزی است.
در ادامه رئیس پارک علموفناوری خراسان خدمات، توانمندیهای شرکتها، فناوری و محصولات آنها را نیز معرفی و عنوان کرد: در پارک نزدیک به ۹۰ شرکت دانشبنیان مشغول فعالیت هستند که این شرکتها بر پایه افراد تحصیل کرده بنا شده است و میتوانند مسائل و مشکلات شرکتها را به راحتی و با توجه به توانمندی های بالایی که دارند، حل کنند.
وی در زمینه بخشهای عمرانی پارک افزود: حدود ۸۰ درصد از زمینهای پارک توسط خود شرکتهای مستقر ساخته شده است و طبق قانون پارکها این زمینها به مدت ۳۳سال به شرکتها اجاره داده میشود. همچنین ما میتوانیم شرکتهای خود را در پارکهای علموفناوری کشورهای دیگر مستقر کنیم و بالعکس. به عنوان مثال شرکتهایی از ایران در پارک علموفناوری هانوفر آلمان، زوریخ سوئیس و ترکیه مستقر هستند.
در ادامه مهندس ساناز حسینیان نژاد، سرپرست اداره توسعه بازار و پروژهها، به معرفی شرکتهای مستقر در پارک و محصولات آنها پرداخت.
هیئت تجاری افغان از نمایشگاه دستاوردهای شرکت های فناور و دانش بنیان پارک علم و فناوری خراسان بازدید کردند و از نزدیک با مدیران شرکت های ایمن موج توس و افق روشن صحرا گفت و گو کردند.
گفتنی است در ادامه این مراسم هیئت تجاری کشور افغانستان از حضور در پارک علموفناوری خراسان ابراز خرسندی کردند و قصد دارند داد و ستد خود را با ایران گسترش دهند. همچنین از دستاوردها و محصولات شرکتهای مستقر در پارک کمال رضایت و تحسین را داشتند.
کشور افغانستان بهیک سری از محصولاتی که به آنها معرفی شد، نیاز دارند و آنها قصد دارند این محصولات را با کیفیت بالا از این شرکتها خریداری کنند. آنها شاهد تغییرات زیادی در ایران بودند و تلاش ایران را در این شرایط تحریم و کرونا قابل تحسین دانستند.
در پایان این مراسم تفاهمنامه همکاری به منظور گسترش روابط تجاری، فناوری و نوآوری و انجام پروژهای تکنولوژیک بین ایران و افغانستان و براساس اصل حاکمیت اراده و آزادی قراردادها بین طرفین منعقد شد و برای آنها لازم الاجرا است.
این تفاهم نامه چهارجانبه فی مابین پارک علم و فناوری خراسان، اتاق تجارت و صنایع پکتیا، انجمن شرکت های دانش بنیان استان خراسان رضوی و شرکت تجاری گردریزی منعقد شد.