Khorasan Science and Technology Park (KSTP)
مسعود جمشیدیان در گفتوگو با روابط عمومی پارک علم و فناوری خراسان اظهار کرد: از سال ۹۳، صنعت زعفران را به عنوان محور اصلی در دستور کار قرار خود دادیم و یکی از دغدغههای ما در خصوص این محصول استراتژیک ملی این بود که با نوآوری و توسعه فناوری، بر ارزش افزوده آن بیفزایم.
وی با بیان اینکه «در سال ۹۸ پارک علم و فناوری خراسان، صنعت زعفران را به عنوان یکی از محورهای توسعه فناوری به تصویب رساند»، افزود: مهمترین اقدامات ما در این صنعت، امضای تفاهمنامههایی با نشانهای تجاری مطرح و ایجاد رویدادهای تخصصی جهت ظرفیتسازی در عرصه نوآوری و توسعه فناوری بود. همچنین برگزاری میز تخصصی نوآوری و توسعه فناوری در صنعت زعفران که براساس آن، چالشهای پیش روی نوآوری و توسعه فناوری در صنعت زعفران بررسی و شناسایی و به متولیان امر ارجاع شد.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور تربت حیدریه با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری و دغدغه ایشان درخصوص عدم فراوری زعفران، ادامه داد: بر همین اساس و با توجه به صحبتهای ایشان پارک علم و فناوری خراسان اقدام به برگزاری اولین میز تخصصی نوآوری و توسعه فناوری در صنعت زعفران نمود.
جمشیدیان گفت: مجری برگزاری این میز شرکتهای خصوصی در حوزه زعفران بودند. همچنین ترکیب این میز به اینگونه بود که اولویت با شرکتهای فناور و دانشبنیان این حوزه مانند شرکتهای حوزههای فراوری، مکانیزاسیون، سلامت بهداشت، دارویی و فناوری اطلاعات بود. همچنین مراکز تحقیقاتی مانند پژوهشکده زعفران، موسسه علوم و صنایع غذایی نیز حضور داشتند.
وی همچنین عنوان نمود: از ارگان های متولی این عرصه مانند وزارت جهاد کشاورزی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ دکتر حسین زینعلی به عنوان مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور گیاهان دارویی و دکتر عصاره به عنوان دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حضور داشتند.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور تربت حیدریه خاطر نشان کرد: در این میزگرد بعد از شناسایی چالشها، دغدغهها و مشکلات آنها به مجمع نمایندگان مناطق زعفرانخیز و ارگانهای این حوزه مانند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جهاد کشاورزی و وزرات صمت منتقل شد تا بتوان با کمک آنها مشکلات و دغدغهها را مرتفع کرد.
شایان ذکر است این میزگرد بهصورت مستمر هر شش ماه یک بار برگزار خواهد شد.